Van mobiele telefoon naar smartphone

Heb ik een smartphone nodig?

Smartphone betekent eigenlijk niets anders dan slimme telefoon, waarmee je kunt internetten, bellen, sms’en, e-mailen en spelletjes spelen. Kortom, het is eigenlijk een mobiele telefoon waarmee je naast bellen ook volledig van internet gebruik kunt maken. Voorwaarde is dan wel dat je een mobiel internet abonnement afsluit zoals bijvoorbeeld een Onlysim abonnement om van al deze zaken gebruik te kunnen maken.

Wat kan ik met een smartphone?

Tegenwoordig gebruiken mensen hun smartphone bijna als kantoor, hun vrienden, familie en zakenrelaties staan erin, ze maken gebruik van een elektronische agenda die afspraken inplant en een signaal geeft als ze naar een afspraak toe moeten, enz. Vervelend natuurlijk als je smartphone dan gestolen wordt of dat je hem gewoon verliest, maar dat is een ander verhaal. Je kunt je smartphone met een code beveiligen, hoewel tegenwoordig die code wel gekraakt kunnen worden door hackers. Maar een back-up thuis van de gegevens die op je mobiele telefoon staan is wel aan te raden.

Eigenlijk kun je met een smartphone dus alles doen wat je thuis op de laptop of achter de desktop doet. Door de snelheid van mobiel internet is filmpjes kijken in HD ook geen probleem meer, het enige nadeel is wellicht dat het scherm natuurlijk relatief klein is. Dus het schiet niet echt op om bijvoorbeeld een boek of scriptie te schrijven op je smartphone, dat kost gewoon erg veel tijd op die manier. En smartphones hebben natuurlijk in verhouding tot een laptop of desktop veel minder geheugen beschikbaar om echt zware applicaties te kunnen draaien. Maar ook daar zal verandering in komen, want de tijd staat niet stil en de techniek schrijdt voort.