Wat is er nou zo geweldig aan een smartphone?

Smartphones zijn niet meer weg te denken in het dagelijks leven. Overal waar je kijkt zie je wel mensen met een smartphone lopen. Een smartphone biedt natuurlijk vele opties en hoeft niet duur te zijn. Als je niet voor high-end wilt gaan kan je ook een Chinese smartphone aanschaffen.

Reisplanner
Weet je nog dat je op die gele borden op het station aan het kijken was wanneer de trein zou komen? Die tijden zijn met een smartphone voorbij, ook is de reisinformatie actueel. Dat is met de gele borden niet het geval omdat er veel storingen, vertragingen, spoorwijzigingen en werkzaamheden zijn. Hierdoor heb je veel meer aan je smartphone, zo kan je onderweg naar de trein de beste reis plannen, ook voor bus, tram, metro en ander openbaar vervoer te gebruiken.

Wekker
Ken je nog die irritante wekkers met 1 geluid die je het liefste het raam uit gooit als ze afgaan? Dat is met een smartphone anders, je kiest een eigen alarm geluid om lekkerder wakker te worden. Wakker worden is namelijk al zo moeilijk, dus het is wel fijn als je zelf iets kan kiezen kwa geluid. Er zijn ook vele opties op de wekkers, dat je bijvoorbeeld eerst een rekensom moet oplossen voordat die uitgaat. (Handig als je moeilijk wakker kan worden).

Agenda
De papieren agenda, oud he? Je smartphone kan laten weten wanneer er een afspraak aan zit te komen, dat gaat de papieren agenda nooit voor je doen. Het is ook makkelijk om de afspraken met mensen te delen of er notities bij te zetten, ook kan je met een paar simpele klikken het adres in je navigatie zetten.

Fitbit
Sportief bezig? Dan zijn er leuke fitness trackers die je kan koppelen met Bluetooth. Hierdoor kan je allemaal leuke statistieken bijhouden zoals de afstand, hartslag en tijd.

Muziek
Er is niets zo saai als uren onderweg zijn met het openbaar vervoer, dan wil je natuurlijk best even een muziekje luisteren. Dat is dus ook een groot voordeel aan een smartphone, apps zoals Spotify en iTunes bieden gigantisch veel nummers die offline te beluisteren zijn.

Social media
Deel je graag dingen met andere mensen? Dan is dit ook een goede reden voor de aanschaf van een smartphone. Facebook, Instagram, Snapchat. Het kan allemaal!

Camera
Het is nogal onhandig om altijd maar een camera mee te slepen om leuke momenten vast te leggen, foto’s maken met vrienden of familie is altijd leuk. De camera’s in smartphones worden met de dag beter, de kwaliteit is bij sommige merken bijna niet te onderscheiden van een spiegelreflex camera.

Conclusie
Een smartphone biedt vele leuke mogelijkheden die het dagelijks leven een stuk mooier maken.