Is het verstandig om je smartphone of Ipad te verzekeren?

Iedereen heeft er wel eens mee te maken gekregen, een gebroken scherm. Even snel je telefoon pakken en hij klettert op de grond. Knal en je ziet niks meer op je scherm, vervelend want je hebt je telefoon nu nodig. Iedereen heeft ook die ene vriend die al jaren met zo’n kapotte scherm rond blijft lopen. Onbegrijpelijk of begrijpelijk? Veel mensen denken dat het je klauwen met geld gaat kosten. Dit hoeft niet zo te zijn als je onze tips toepast. Laten we nou eerlijk zijn, iedereen laat wel eens zijn telefoon vallen en de kosten komen nooit goed uit. Ben jij ook maar een mens die zijn telefoon wel eens laat vallen of schade maakt aan je smartphone of Ipad? Je smartphone verzekeren zou een hele goede optie kunnen zijn. Lees dan snel dit artikel en wees daarop voorbereid.

Inboedelverzekering
Je zou zeggen dat als je je telefoon binnenshuis laat vallen of schade maakt aan je iPhone of Ipad dat de verzekering dat uitkeert. Helaas is dit in veel gevallen niet het geval. Bel je verzekering even op en vraag naar de mogelijkheden. Je verzekeringsmaatschappij kunt u goed adviseren om zodoende een all risk verzekering aan te bieden die schade aan de telefoon binnenshuis wel dekt. Let op! Dit is dus alleen binnenshuis. Buitenshuis heb je een andere verzekering die u kunt afsluiten, namelijk de buitenhuisdekking. Ik hoor u denken dat dat allemaal teveel wordt en dat het de kosten niet dekt. Ik kan u verzekeren dat het de moeite waard is, een heel klein bedrag per maand doet toch minder pijn dan in één keer een groot bedrag, want zeg nou zelf, zonder smartphone kan niemand meer tegenwoordig. Als je voor een buitenhuisverzekering kiest dekt dit niet alleen mobiele apparatuur maar ook uw sportspullen of muziekinstrumenten. Vooral het laatste geval is handig als u wel eens dure muziekinstrumenten mee neemt in de auto of het openbaar vervoer. Een ongelukje zit in een klein hoek en schade is snel gemaakt.

Alternatieven
Een alternatief is het maandelijks een klein bedrag opzij leggen om zo te kijken of een verzekering wel echt nut heeft. Zodoende kunt u aan het eind van het jaar uw geld in uw zak steken en er een leuke nieuwe telefoon van kopen. Veel websites repareren uw smartphone of Ipad voor een klein bedrag. Wij raden wel aan om niet zomaar een winkel binnen te stappen en goed research te doen. Uw smartphone is nou eenmaal een hoop geld waard en u wil niet dat deze meer kapot gaat.