iPhone 5

Op eenentwintig september 2012 werd de iPhone 5 gelanceerd. Al eerder werd er met smart gewacht op de nieuwe iPhone, maar toen moesten de liefhebbers het doen met de iPhone 4S. Toch was de nieuwste iPhone op eenentwintig september weer niet aan te slepen, iedereen wilde de iPhone 5 kopen leek het wel.
Dat Apple ongelooflijk populair is, mag duidelijk zijn. De vraag is echter wat de iPhone 5 een fijne smartphone maakt en wat hem beter maakt dan zijn kleine broertjes. Daarom hebben wij voor u alle voordelen van de iPhone 5 op een rijtje gezet

Display

De iPhone 5 heeft een 4-inch scherm. Deze display is een slag groter dan die van de iPhone 4S en heeft daarnaast een betere schermreflectie en kleurkwaliteit. De display heeft bij de ontwikkeling van de iPhone 5 veel aandacht gekregen en dit betaalt uit.

Dikte

De iPhone 5 is fractie smaller dan de iPhone 4S en is volledig aluminium behuisd. Hij is slechts 7,6 millimeter dik en is hierdoor zeer licht. De nieuwe trots van Apple weegt iets meer dan honderd gram en is hierdoor makkelijk weg te stoppen in uw jaszak.

Snelheid

De iPhone 5 kenmerkt zich, naast bovenstaande voordelen, door zijn snelheid. Het toestel bevat een A6-chip waardoor het starten van web applicaties en het laden van webpagina’s vele malen sneller gaat.

Duur van de batterij

Tot slot heeft de iPhone 5 een batterij, die zeer lang mee kan. De gebruiker kan tot acht uur op het mobiele internet, tot tien uur videobeelden afspelen en eveneens tot acht uur bellen.