Sony Ericsson Vivaz

De Sony Ericsson Vivaz is het eerste product dat Sony Ericsson aankondigde voor 2010, Sony Ericsson hoopt hiermee een ellendig 2009 achter zich te laten.

De  Sony Ericsson Vivaz is een touchscreen telefoon met een gebogen ontwerp. Door dit ontwerp weet Sony Ericsson te voorkomen dat deze telefoon een saai uiterlijk krijgt. Sony Ericsson zegt dat ze  in het design hun “menselijke kromming” design filosofie .. toegepast hebben, wat dat ook is.  Het ziet er toch aantrekkelijk uit en de algehele Sony Ericsson Vivaz is zeker zeer onderscheidend.

De Sony Ericsson Vivaz draait op het Symbian-besturingssysteem, een beetje een verrassing maar de nieuwste versies van Symbian zijn zeer geschikt voor dit type toestel.

Het 3.2 “360 x 640 pixel touchscreen display domineert de voorzijde van de Sony Ericsson Vivaz. Op de achterkant is er een 8.1 megapixel camera met autofocus, geotagging en een flitslicht. Interessante functie op de camera van de Sony Ericsson  Vivaz is de video-opname mogelijkheid. Sony Ericsson zegt dat het in staat is 720p HD opname te maken, dat is ten minste 1280 x 720 pixels bij 25 frames per seconde. Dit is zeer indrukwekkend, hoewel wij nog geen sample video gezien hebben die gemaakt is met de Sony Ericsson Vivaz.

GPS is ingebouwd en de Sony Ericsson Vivaz wordt geleverd met een trial versie van het Wisepilot navigatiesysteem. Het grote 3,2 “touchscreen display  leent zich goed voor dit soort toepassingen, maar je zult het waarschijnlijk wel willen ophangen wanneer je het navigatiesysteem in je auto gebruikt.

De Sony Ericsson Vivaz heeft ook WiFi en 3.5G HSPA high-speed data ter ondersteuning. Binnen in het toestel is een soort van processor geklokt op 720 MHz en gekoppeld aan 75 MB beschikbaar RAM-geheugen, dat moet betekenen dat Symbian-applicaties  snel draaien. Dit is zeker een pré bij het gebruik van ieder toestel. Gesprekstijd op 3G wordt geciteerd als zijnde meer dan 5 uur met tot 18 dagen standby-tijd.

De Sony Ericsson Vivaz ondersteunt microSD-geheugenkaarten en een handige 8GB kaart is inbegrepen in het standaard pakket. Natuurlijk  heeft de Vivaz ook Bluetooth, en er is een 3,5 mm audio-aansluiting. De Sony Ericsson Vivaz heeft ook een TV-out mogelijkheid voor het afspelen van HD-video’s die je hebt opgenomen.  Met slechts 97 gram, is de Sony Ericsson Vivaz een verrassend lichtgewicht voor een apparaat als deze.

Het besturingssysteem van de Sony Ericsson Vivaz is Symbian S60 5th Edition. Het komt met toepassingen om te integreren met Facebook, Twitter en YouTube plus een document viewer en een paar spelletjes. Symbian is niet echt zo sexy als een OS, maar het moet goed werken op dit type smartphone.

Sony Ericsson zegt dat de Sony Ericsson Vivaz beschikbaar is vanaf het eerste kwartaal van 2010. In verschillende kleurcombinatie’s, namelijk: “Silver Moon”, “Cosmic Black”, “Galaxy Blue” en “Venus Ruby”. Hoewel de  Sony Ericsson Vivaz nog niet beschikbaar is, komt deze al wel naar voren bij de grotere aanbieders in nederland in het zwart en zilver. Er is nog geen aanwijzingen over de prijsstelling, maar we denken dat dit toestel wel iets  goedkoper zal zijn  dan de XPERIA X2.

De Sony Ericsson Vivaz is een smartphone met een fris design en heeft een aantrekkelijke feature set. Als Sony Ericsson klanten kan overtuigen van hun betrouwbaarheid en dat ze de problemen die ze onlangs hebben gehad achter zich hebben kunnen laten, dan kan deze telefoon nog wel eens een groot succes gaan worden.