HTC Smart prepaid review

Smartphones zijn een rage in de markt voor mobiele telefoons, maar een touchscreen-interface maakt een reguliere mobiele telefoon nog geen smartphone. HTC’s Smart is gewoon een standaard mobiele telefoon, hoewel zijn naam anders lijkt te suggereren. De HTC Smart leent veel designelementen van het Google Android besturingssysteem, maar heeft basiseigenschappen en mist wat applicaties van derden.

De HTC Smart is een instapmodel, en het eenvoudige ontwerp is een hit. De Smart is compact genoeg en valt comfortabel in de palm van je hand. De GSM is afgewerkt in een combinatie van mat zwart plastic met chromen randen. De voorzijde van de HTC Smart heeft een aantrekkelijke geborsteld metalen afwerking en vreemd gepositioneerde menu en back knoppen. HTC heeft ook een speciale camera-knop en volumeregeling, samen met een standaard mini-USB-poort aansluiting voor het laden en synchronisatie met uw computer.Ondanks de plastic behuizing, de HTC Smart voelt solide aan, zonder kraakt, rammelaars of losse onderdelen. Het is niet zo stevig gebouwd als telefoons, zoals de HTC Desire maar dat merk je ook sterk in het grote prijsverschil.

De HTC Smart heeft een 2.8 inch resistief touchscreen. Het is niet zo scherp en helder als op de duurdere smartphones maar voor een telefoon van deze prijst is het echt heel erg goed, vergeleken met andere telefoons op de markt. Onze enige klacht over het scherm van de HTC Smart is dat het beeld bijna niet te zien is in direct zonlicht.

De eerste keer gebruikers van de HTC Smart kan aannemen dat dit een Android-telefoon is wanneer ze deze voor het eerst aanzetten, maar de HTC Smart draait daadwerkelijk op het Qualcomm’s Brew mobiele platform. Net als de Android-smartphones van HTC, heeft de Smart, de HTC’s Sense gebruikersinterface, dit keer wel een afgeslankte versie. De HTC Smart beschikt over een scherm van zeven pagina met de mogelijkheid om deze te personaliseren. Verder is het voorzien van friend-Stream, messenger, sms, mail, het weer, internet, agenda en muziek. Hoewel deze widgets lijken te zijn, kunt je niet meer dan een functie op elk scherm tegelijkertijd gebruiken, en je kunt de inhoud van het scherm sleepen. De uitgebreide maatwerkmogelijkheden van  Android zijn niet beschikbaar op de Smart. Dit zal je teleur stellen, maar voor deze prijs krijg je wel veel maar vonder wij het wel belangrijk uit te lichten wat je niet hoeft te verwachten van een telefoon van deze prijs.

HTC Smart Aanbieding

Ondanks dit, HTC Sense op de HTC Smart is nog steeds vele malen beter dan je zult ervaren op andere toestellen. De gebruikersinterface is eenvoudig en relatief gemakkelijk te gebruiken. Ook heb je toegang tot Facebook en Twitter diensten via friend-Stream. Je kunt zelfs verschillende omgevingen bewerken en aanpassen “scènes” voor, zoals werk of thuis. Ondanks een bescheiden 300 MHz processor, is de HTC Smart een snelle telefoon. Menu’s en overgang schermen verschijnen snel en zonder enige vertraging of uitstel. Het meest teleurstellende functie Smart is het ontbreken van een toepassing van derden op te slaan.

Het scherm van de HTC Smart is resistief klein en geeft wel enkele problemen met sms-berichten. Naast een on-screen numerieke toetsenblok kun je ook kiezen voor een volledig QWERTY-toetsenbord, maar het ontbreken van een versnellingsmeter betekent dat je moet dit moet activeren door het een toets op het scherm in te drukken, in plaats van simpelweg het de telefoon draaien zoals we dit al op een aantal smartphones gezien hebben. Beide toetsenborden zijn krap en hebben iets wat kleine toetsen, maar het typen van een bericht is goed te doen.

De HTC Smart is een 3G telefoon en de browser is vrij basic in vergelijking met de meeste smartphones. Maar dat betekend niet dat het surfen erg listig gaat. pagina’s werden niet traag geladen (met 3G-connectiviteit). Vodafone life is dus goed bruikbaar op dit toestel. E-mail is natuurlijk ook te gebruiken, dan kun je denken aan e-mail accounts zoals hotmail, Gmail en Yahoo mail.Een ander kenmerkvan de HTC Smart is de 3-megapixel camera met een LED-flitser, een standaard 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting en een mediaspeler die een schat aan muziek en video bestandsformaten ondersteunt. Er is geen Wi-Fi of GPS, beide zijn aanwezig op de meeste smartphones, maar geen van beide moet vreselijk gemist worden door beginnende gebruikers. Een microSD-kaartsleuf bevindt zich achter de achteras batterijklepje waardoor  je extra opslagruimte kun toevoegen.

De levensduur van de batterij wordt geschat op tot 370 minuten gesprekstijd en 600 uur standby-tijd. We vonden de levensduur van de batterij  van de HTC Smart veel beter dan de meeste smartphones , blijvende een volle twee dagen met matig gebruik. Al met al dus erg netjes voor dit toestel.

Zoals we al eerder gezegd hadden is de telefoon voor een zeer goede prijst aangeboden door Vodafone, je kunt het toestel al gratis in handen hebben met een Vodafone Bel – Sms – Web 100 abonnement. Dit betekent dat je zonder voor de telefoon te betalen een abonnement hebt van € 27,- Maar in dit geval zijn de eerste 6 maanden nog geen € 14,- wat het echt een koopje maakt. Maar de telefoon is natuurlijk ook verkrijgbaar zonder, en dan betaal je maar € 184,- en hoef je alleen je prepaid kaartje nog maar te bestellen en ben je tegen de € 200,- klaar incl beltegoed. Mocht je al een Vodafone prepaid kaart hebben dan hoeft dat natuurlijk niet.