BlackBerry Torch 9800

De eerste goede innovatieve telefoon van RIM in bijna twee jaar, de BlackBerry Torch 9800 combineert de touchscreen stijl van de Storm2 met een traditionele BlackBerry QWERTY-toetsenbord om gebruikers het beste van beide werelden te geven. The Torch introduceert ook het nieuwe BlackBerry 6 besturingssysteem.

RIM heeft veel gestoken in de lancering de Torch, een stuk meer dan bij de originele BlackBerry Storm in 2008. In de Torch zit duidelijk meer moeite dan sommige recente BlackBerry-telefoons, en de geruchten zijn dat er snel nog een interessante QWERTY clamshell telefoon van RIM zal komen. Dus kom af en toen even kijken of we er al meer over weten.

Op dit moment is de Torch gelukkig ook beschikbaar met Vodafone, goed nieuws dus, niet zo’n goed nieuws is dat deze niet beschikbaar is als prepaid toestel, maar dat is ook niet zo vreemd voor een toestel als dit.

Er zijn zeer weinig verrassingen als het gaat om de hardware op de BlackBerry Torch, afgezien van het QWERTY-toetsenbord is dit eigenlijk gewoon een evolutie van de Storm2. Er is een 3,2 inch 360 x 480 pixel touchscreen scherm, 5 megapixel camera met VGA-resolutie video-opname, GPS, tri-band 3G-en HSDPA ondersteuning voor wereldwijde roaming en WiFi (met inbegrip van 802.11n alsmede b en g compatibiliteit) plus stereo Bluetooth.

In de BlackBerry Torch is een zeer goede media speler gebouwd plus een 3,5 mm audio-aansluiting, ook kan de Torch worden gesynchroniseerd met iTunes en Windows Media Player bibliotheken. Interne opslag is 4GB ingebouwde flash-geheugen, plus een 4GB kaart in de doos en het kan uitgebreid worden tot 8GB in het standaard pakket, en de microSD-sleuf kan omgaan met kaarten van maximaal 32GB.

De grote 1300 mAh batterij van de BlackBerry Torch geeft tot 5,8 uur gesprekstijd op 3G en 13 dagen standby-tijd. Grootte en gewicht zijn vrijwel identiek aan de Storm2 met 161 gram en 111 x 62 x 15mm. De processor is een 624 MHz-eenheid met een goede 512MB RAM om applicaties te draaien op BlackBerry 6.

De hardware is slechts een deel van het verhaal, en het nieuwe BlackBerry 6 besturingssysteem geeft een aantal handige functies, zoals een aanpasbaar home-scherm, een sterk verbeterde web browser en zoekfunctie plus sociale netwerken, een aantal andere functionele en cosmetische verbeteringen. BlackBerry 6 is ook beschikbaar als een upgrade naar Bold 9700, Bold 9650 en Pearl 3G-klanten.

Als u een BlackBerry fan bent dan zijn deze veranderingen groot nieuws, maar het is nauwelijks om klanten weg te slepen uit hun iPhones en Android toestellen. Hieronder zie je een video van het BlackBerry 6 besturingssysteem.

RIM heeft ons een veel betere telefoon en software platform gebracht met de BlackBerry Torch 9800 . Maar het heeft wel een belangrijk zwak punt – het lage resolutie resistief touchscreen, die niet zo goed is als die van de iPhone 4 of de HTC Desire telefoons. Maar dit kunnen we niet zeggen van de BlackBerry toetsenborden, deze zijn ongelofelijk goed, we kunnen wel zeggen de beste in de markt.