Blackberry 8820

De BlackBerry 8800 was de zwarte variant van de 8830, de BlackBerry 8820 is de niets meer dan deBlackBerry 8800 met WiFi-mogelijkheden toegevoegd. Beide telefoons zijn door RIM (Research In Motion) in 2007 op de markt gebracht.

De basis specificaties zijn hetzelfde – de BlackBerry 8820 is een quad-band GSM-toestel met GPRS en EDGE data, maar weer geen 3G. Het heeft een helder 320×240 pixel display en wordt geleverd met geïntegreerde GPS voor locatie gebaseerde diensten. De 8820 ondersteunt Bluetooth. De software bevat de beroemde BlackBerry push e-mail client (maar het kan ook gebruik maken van standaard internet protocollen voor POP3/SMTP e-mail), een webbrowser en een scala (veel voor toen de tijd) aan toepassingen, waaronder een multimedia-speler. Er is geen camera op de 8820, waar bijgezegd mag worden dat dit dan ook nog niet standaard was.

Het geheugenslot op de BlackBerry 8820 ondersteunt microSD-kaarten (tot 2GB) en ook microSDHC (High Capacity) kaarten die theoretisch maximaal 32GB kan.

WiFi is de grote aanvulling op de 8820 – het ondersteunt 802.11a (5 GHz) als 802.11b en g (2,4 GHz) varianten ongebruikelijk voor een telefoon uit 2007. De 8820 is WiFi ondersteunt implementatie als WEP, WPA en WPA2-encryptie, plus een verscheidenheid van VPN-clients. Het is mogelijk om WiFi te gebruiken met een zakelijke BlackBerry-server, maar dit is afhankelijk van de provider en waarschijnlijk zal ook enkele herconfiguratie nodig zijn.

De BlackBerry 8820 ondersteunt ook UMA VOIP (Voice Over IP)-dus het mogelijk om low-cost internet gebaseerde oproepen ter ontvangen.

De levensduur van de batterij, het gewicht en het gebruik van WiFi zal onvermijdelijk de levensduur van de batterij vrij snel in een slecht daglicht zetten. Verwachten dat de 8820 een beetje zwaarder is dan de 138gram BlackBerry 8800, logisch door de extra onderdelen binnenin.

De BlackBerry 8820 kwam uit in het derde kwartaal van 2007 en is dus al redelijk veroudert.

Al met al, de toevoeging van WiFi is een nuttige uitbreiding op de 8800 serie (en het was de eerste WiFi RIM’s BlackBerry-GSM). Echter, wederom heeft deze telefoon geen ondersteuning voor 3G en het lijkt een vreemd als de 8820 geleverd wordt met vrijwel alles wat logisch was in die dagen.